06 Temmuz 2006

Lorlu Salatalık Ezme
































Evet Mine’ nin beklediği tariflerden biri daha,
Çok basit, pratik mi pratik bir tarif.
Bir çoğunuz biliyor da olabilir, son derece hafif bir mezedir kendisi.
İçkili sofralarda pek güzel gider , ya da beş çayında minik ekmeklere bile sürülebilir tarzda.
Ben Cafe de bile yapıyorum salata çeşidi olarak.

Ama mutlaka ve mutlaka soğuk olmalı, zira hiçbir tadı kalmaz, soğuk olacak :)
Haftasonu da geldi, belki yaparsınız *:)


Ölçüler çok gelirse yarıya indirin, veya tamamen kendi damak zevkinize göre ayarlayın, sonuçta karışım belli:)


Lorlu Salatalık Ezme

Malzemeler
500 gr. Lor
4-5 adet salatalık
1 demet dereotu
az tuz, limon suyu, kırmızı pul biber

yapılışı
o Salatalıkları rendeleyelim, suyunu süzelim
o Dereotlarını ince kıyalım
o Loru çatalla ezelim
o Tüm malzemeleri güzelce karıştırıp , uygun bir kalıba koyalım
o İstediğimiz şekilde servis yapalım...



Afiyet olsun

Figen




24 yorum:

  1. figen, tarif cok guzel duruyor hele hele kek kalibinda yapmisin sanirim, o daha da hos olmus servis acisindan daha da guzel duruyor.. kek kalibina nasil sokuyorsun burda ben televizyonda izliyorum... seffaf folyo seriyorlar yaglanmis kek kalibina ardindan da kaliba dokuyorlar.. merak ettim daha az stressiz bir yolu varmi diye...

    YanıtlaSil
  2. Naime cim hosgeldin:)
    Ben Tupperware in slikon kalıbında yaptım, içine bir sey sermeye gerek kalmıyor, bu kalıpla baskaca seylerde yapıyorum cok pratik oluyor, kalıbı merak edersen sana resmini bulup gonderirim istersen,

    sevgilerimle
    Figen

    YanıtlaSil
  3. Tam yaz yiyicegi. Ellerine saglik. Goruntu de cok guzel.

    Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  4. Tuhfe cim teşekkür ederim, seni gormek ne guzel bu arada:)
    SEvgilerimle,
    Figen

    YanıtlaSil
  5. ezme çok güzel görünüyor.görür görmez ajandama tarifi yazdım.kısa sürede denemek istiyorum.tarifinde yoğurt yok ama sanki yoğurtluymuş gibi görünüyor.ellerine,kollarına sağlık.

    YanıtlaSil
  6. affedersiniz.yine isim yazmayı unuttum.ayten/düzce

    YanıtlaSil
  7. Ayten hanımcıgım hosgeldiniz,
    Evet loru catalla ezince kıvam alıyor, ayrıca salatalık ile karısınca şekil alması kolaylaşıyor.
    Umarım denersiniz ve begenirsiniz,
    teşekkür ederim,

    Sevgilerimle,
    Figen

    YanıtlaSil
  8. Figencim hem lezzetli hemde çok şık gözüküyor ellerine sağlık canım sevgiler..

    YanıtlaSil
  9. armeda, teşekkür ederim canım, sende epeyce dokturmussun kahvaltı sofranda ellerine saglık:)

    Sevgilerimle,
    Figen

    YanıtlaSil
  10. Çok güzel bir tarif Figen, sayende meze dağarcığımız iyice genişledi. Ellerine sağlık, sevgiler

    YanıtlaSil
  11. Tülin cim evet yaa şu sıralar ana yemek yazamıyorum:) Cafe de yaptıklarımdan yazacagım artık, malum evde yemek yapmıyorum artık Cafe den getiriyorum vakit yok.

    Teşekkür ederim,
    sevgileirmle,
    Figen

    YanıtlaSil
  12. Figen'cim havalarin sicakligindan evde bu tip lezzetler yeniliyor, ufak ekmeklerle yenicek nefis bir tad. Ellerine saglik canim Tesekkürler tarif icin.
    Sevgilerimle

    YanıtlaSil
  13. Selamlar,
    harika gözüküyor,tadıda çok lezzetlidir mutlaka ellerinize sağlık.
    sevgiler,
    www.damak-tad.blogspot.com

    YanıtlaSil
  14. Özgül cüm evet hele soguk yendiğinde cok hafif oluyor, ben teşekkür ederim ziyaretin için,

    Damak tadı teşekkür ederim:)

    Sevgilerimle,
    Figen

    YanıtlaSil
  15. selamlar , bu tarif lorlu peynir yerine labne peynirle olur mu..evde:) labne peynirim var tatile gitmeden kullanmak istedim..sevgiler..fidan

    YanıtlaSil
  16. Fidan hoşgeldin:)
    Elbette olur hemde harika olur, cunku ben bu tarz tarifi Labne ile yapıp kanepelere suruyorum.Lor yerine Labne kullan, salatalık, kırmızı pul biber ve sarımsak ile tatlandır, dereotunu unutma elbette, ve bu karısımı ekmeklere sür, minik kanepeler yapabilirsin, ben kanepe altı olarak yaparım Labneyle,

    İyi tatiller şimdiden, darısı basıma diyelim:)

    Sevgilerimle,
    Figen

    YanıtlaSil
  17. Kalıpta olması keyifli. Rakı masalarımda küçük kalp kalıplarımla yerini alacaktır. Sağol Figen.

    YanıtlaSil
  18. Figen hn'cım,
    Bizde bşka tarifleri deneriz,hemde
    onlardan çok daha güzel olanlarını canım ya.Çok resim çektim ama bir türlü laptopa aktaramadığım için yayınlayamıyorum.Bu yüzden hafta sonuna kaldı,arada bi kontrol edersin canım.Sevgiler,mutlu kal
    Gül
    www.damak-tad.blogspot.com

    YanıtlaSil
  19. Nasıl da güzel duruyor sunum olarak da.Ellerine sağlık. Yaz sıcakları için serinletici bir tarif..

    YanıtlaSil
  20. Oya hoşgeldin:)
    Yaptıgında bir kadehte benim için alırmısın:)

    Gül takipteyim, bakacagım Pazar gecesi:)

    Sevgilerimle,
    Figen

    YanıtlaSil
  21. Evren cim ,
    İtalya dan lezzetler bekliyoruz senden, birazdan ugrayacagım sana:)

    Sevgilerimle,
    Figen

    YanıtlaSil
  22. Merhaba Figen,
    Bu tarifi geçen hafta yaptım tadı çok güzeldi fakat biraz kuru geldi bana. Acaba salatalıkarı fazla süzüldüğünden olabilir mi?

    YanıtlaSil
  23. mayn hoşgeldin:)
    muhtemelen suyu cok süzüldü, çünkü homojen bir kıvam alıyordu, salatalıkları elince sık yeterli , cok fazla kurutmaya gerek yok,hafifçe fazla suyunu almalı ve direk lora karıstırmalı, bir sonraki yapışında muhtemelen aradıgın kıvamı yakalarsın,
    ellerine saglık ve tarif hahında dusuncelerini paylaştıgın için teşekkür ederim,

    sevgilerimle,
    Figen

    YanıtlaSil
  24. Figencim,
    Lorlu ezmeni geçen akşam kuzenime yaptım.Misafirleri vardı benden değişik bir salata çeşidi istemişti bende seninkini
    hemencecik yapıp göndermiştim.Şimdi yorumlarını aldım ve sana yazıyorum.Çok çok teşekkür etti,çok beğenilmiş.Bende hemen sana teşekkür edeyim tarifi senden almıştım,asıl teşekkürler senin canım.Ellerine gönlüne sağlık.
    Sevgilerimle
    Gül

    YanıtlaSil